Jag. vill. ha!


didn't show you



Visade aldrig riktigt hur mitt hår blev efter det rejäla cuttet, men så här blev det :)
Ifall ni inte redan sett det på facebook, haha.
Detta är jag och christina med varsin strawberry daiquiri på tentafesten i fredags.
Det var riktigt kul! :)

tisdag.

Heej! Nu var det ett tag sen jag skrev, och så blir det ibland. :)
Det är mycket som snurrar i huvudet just nu, så egentligen har jag massor att skriva om, men jag tycker det är svårt att få ner allt på papper liksom.

Men jag har bestämt mig för att hoppa av lärarutbildningen och anledningen till det är att jag inte känner mig motiverad nog för att plugga vidare än, och att jag inte helt säkert vet om det är lärare jag vill bli. Jag vill känna att "gud vad kul det ska bli, det här vill jag verkligen göra" och att jag går in i det helhjärtat.

Så nu har jag tänkt jobba i minst ett år och se vad jag kommer fram till. Jag har så många olika alternativ, eftersom jag är fri och kan göra exakt vad jag vill. Känns underbart, men samtidigt sjukt svårt att välja vilken väg man ska ta. Några saker jag väljer bland är:

- Jobba i norge och tjäna ihop pengar till frisörutbildning, resa, surfcamp eller något annat skoj.
- Försöka hitta jobb här i göteborg och försöka skaffa lägenhet inne i stan.
- Underbara sälen en säsong till.
- Turismentreprenör utbildning i örnsköldsvik nästa höst.

Jag har pratat med en i sälen och anmält att jag vill jobba den här säsongen med, så jag tror jag har bestämt mig för det just nu iallafall. Det fanns ingen tjänst ledig nu men det kunde bli aktuellt om det var någon som hoppade av. Så vi får se vart det slutar, jag läser klart lärarprogrammet till den 3:e november iallafall, då slutar den första kursen.

Mjaa, det var ju inte så svårt att skriva det där ;)


Om en vecka och en dag fyller jag 20! weehooo :D

Ha en bra kväll, pusspuss





Mathilda





i t o l d y o u


Kändis!

Idag har jag varit med i tidningen GP! När vi var på universeum kom det två reportarer dit för de hade fått nys om att vi studenter var där. De ville veta om vi hade någon aning om att vi var försäkrade i skolan. De ville ha sex stycken som skulle svara på frågan och jag och Julia backade ur och lät de andra vara med. Vi kunde gääärna skippa det. Men så ville de ta en till bild, och så var det BARA vi som kom med! Men i papperstidningen var våra andra buddies med, men med minibilder. Och vi hade värsta stora bilden i mittuppslaget! Haha :D Men jag tycker ändå det är roligt! Lite gratisreklam för sälen dessutom ;)




Julia och jag i hajtunneln :)

i m i s s y o u


1½ månad senare...



DISASTER!

Lanza

Idag har jag varit hos frisören för en välbehövlig klippning. Det kändes lite tråkigt när jag äntligen började få så långt igen och jag gillade det, men så såg det ju ut och kändes som en mindre höskulle. Topparna hade nog varit med i ca 4 år och genomgått x antal färgningar så de var inte snygga någonstans. Så nu böjar jag om från ruta ett och ska försöka se till att det blir långt och friskt! :)

Jag utökade min lanza-serie med schampoo och balsam idag. Innan hade jag inpackning och serum, och de är riktigt bra! De har en nanoteknik som går in i håret och reparerar och vårdar på djupet. Serumet är också ett sånt som går in i håret och lägger sig inte bara som en hinna ovanpå som silikondroppar gör. Balsamet har lågt pH som sluter hårstrået efter tvätt. Så nu ska det bli spännande att se om det blir ännu bättre med schampoot och balsamet också! :)


Lanza Healing Haircare



Blev en lugg också :)

Molekul

Vet inte om jag nämn det, men förra veckan och halva den här veckan har jag VFU (verksamhetsförlagd utbildning) på universeum, och idag gjorde vi klassbesök i en trea och en fyra i Onsala. Vi hade något som kallas molekul där eleverna får bekanta sig med kriminalteknik. Fingeravtryck, blodfläckar, DNA, skoavtryck osv. Läraren bygger upp en story om ett brott som har begåtts så ska eleverna lösa brottet genom att göra olika experiment med dessa saker. Jättekul, och spännande för barnen. Och jag, jag fick se ut såhär! Som en riktig kriminalforskare! :D wooohoo, bjuder på den!




Godkväll!

Sådärja! Nu har bloggen fått sig en liten höst-makeover! Det känns roligare! Det är skoj att grotta ner sig i dessa html-koder och försöka lista ut vilken kod som represnterar vad :) Fast klurigt är det minsann, men jag hittade en design-blogg som gav massa bra tips och trics. tack för den! :)

Idag tog jag en rejäl sovmorgon ända till kl 12, och sen hjälptes jag, maria och mathilda åt att städa och damsuga huset. Efter det åkte vi till lerum och åt på en thairesturang. Jag tog chicken panäng och det är ju bara för jävla gött! Vi åkte vidare till allum för att hinna kika i lite affärer, men jag köpte bara tråksaker som linsvätska och fuktcreme. OCH STRUMPOR! trist, men välbehövligt :)

Kvällen har vi tillbringat i soffan med krönsaksstavar av paprika och gurka, och tacodipp till :) Riktigt mysigt! Nu ska jag snart gå ut till min lilla stuga och sova. Godnatt! Puss puss

new

Blev lite spontanshopping på gina när jag gick igenom kompassen idag. :) Mycket mycket bra! Hittade ett par jeans som jag blev riktigt nöjd med, det var längesen! En grå bastopp och ett armband fick också följa med :)






När jag kom hem hade Maria hämtat ut H&M-paket som vi hade beställt, och där i var den en kahkigrön topp och ett par partyörhängen till mig. Weeho! :)


Saltholmen

Idag när jag och Kicki slutat så åkte vi till saltholmen. :)
Vi tog med lite goa grejer att äta och satt där och hade det allmänt superbra
denna soliga underbara fredag! :) Nu är det heeeeelg! :D






 
 


experimentet fortsätter..

Idag fick mitt hår sig en till omgång. Men av mig och inte en frisör den här gången, haha :) Blev så svinigt dyrt de andra två gångerna.. Nu gick det på det alldeles finfina priset 90 kronor. Ohja!

Idag la jag i en pärlblond nyans (jane & hellen, pärlblond) som ljusade upp samt neutraliserade mycket av de gula skiftningarna. Kameran har en tendens att göra färgen alldeles för rättvis för i verkligheten tyckte jag nästan att håret ser gråblondt ut på sina ställen. Men jag ska se om det ger med sig, annars rådfråga en frisör om det finns något pigment man kan sticka i för att få den här askiga och kalla men inte gråa nyansen som jag så gäärna vill åt! haha :)


always


Fredagsnöje när det är som bäst!


Tracks

Musik är något som kan vara staaaarkt nostalgiskt för mig. Nästan så att jag blir sentimenal ibland! Man hör en låt och ser när den kom ut, och minns tillbaka mycket som hände under den perioden man lyssnade på den låten. Feelingen man hade då kommer tillbaka, och man inser hur fort tiden går och hur mycket allt förändras. Och framför allt hur mycket man saknar vissa händelser :)

Jag har några exempel på låtar som jag starkt kopplar samman med olika perioder jag gillat väldigt mycket, tänke dela med mig av dem här ;)

ABB sommaren 08: Ne-Yo - Closer
Vet att jag hörde den här låten utanför lindningen, ute i monteringen och jag gillade den till max direkt! Det var så skönt gung i den och den kom att representera feelingen på den abb-sommaren! :)

Ibiza med Emma 08: Kobojsarna - Jag vet du vill ha mig
Vi två på en galet rolig resa! Blekfeta britter, skumdisco, nudlar, bacardi, kåta tyskar, vatten för 8 euro, pacha, amnesia, bakfyllehäng vid poolen, fula men hysteriskt roliga close-ups på kameran. Den här låten tar mig tillbaka! :D

Sälen, liften Renen: Nickelback - Gotta be somebody
Vad många gånger jag svor åt den där låten, och vad många gånger jag nästan slängde ut radion när den spelades. För en dag på renen (där man bara fick in rix fm) innebar radio i 8 timmar i sträck och jag överdriver inte om jag säger att den här låten spelades minst två gånger i timmen. Samtidigt gillar jag låten jättemycket och jag kopplar ihop den med alla underbara stunder på just renen där man kunde sitta och filosofera i lugn och ro, titta på hundekipage som drog förbi och garva lite för sig själv när turisterna ramlade i avfarten.

Sälen, HC: Guru Josh Project - Infinity 2008 (Klaas remix)
Man hade just anlänt, man var på toppen av berget och alla de allra bästa var där! Alla säsongare som tagit hc-bussen och bara några enstaka turister är där. Som ett litet förspel innan alla andra kommer rivs den här låten av på stora golvet och man bara dansar loss och slängs längre och längre in i dimman! Underbara, underbara, roliga sälen!

ABB sommaren 2009: Akon - Right Now (na na na)
Spelade den låten på HÖG volym varje morgon halv sex när jag åkte genom ett öde ludvika mot fabriken, nästan så att jag kopplar ihop en viss del av låten med MM-korsningen och de jävla stoppljusen som var röda trots att den närmsta bilen var i typ grängesberg. För låten startades alltid när jag startade bilen, och jag körde alltid lika fort, så jag var alltid på samma ställe vid samma tidpunkt. Kom grymt peppad till jobbet! :D



Avslutar med den här. Snaaart kan jag säga att jag är uppväxt med låtarna i kolumnen längst till vänster. Sjukt! :D








RSS 2.0