peppskalle till 1000

Heej my dears!

Känner mig jättepepp och speedad just nu! Har varit på bodypump med mamma och amanda och gick helt skakis i musklerna därifrån. Härligt! Känner faktiskt att den här "nu ska jag börja träna"-feelingen kommer bli annorlunda än mina 1000 andra misslyckade försök. Känns som jag verkligen har bestämt mig, och kommit över på den andra sidan. Som i "du blir vad du äter" när tjockisarna inte vill eller kan tänka sig att leva sina tidigare ohälsosamma liv och inte fattar hur de kan ha levat så. Jag vinner ju bara på det här, och förlorar på det andra, så varför varför varför skulle jag inte gå över till den bra sidan. Så himla enkelt egentligen :)
Några saker som gjort att jag hittat min motivation är:
- Alla timmar jag spenderat på renen i vinter. Haft all tid i världen till att filosofera över allt mellan himmel och jord, skriva peppande lappar med mina mål och hur jag ska göra för att nå dem. Alla ToppHälsa-tidningar jag läst..
- Sofie Bejmar! Tjejen som alltid sätter hälsan i främsta rummet med supernyttig och god mat, träning och sin passion för det hela har inspirerat mig jättemycket den här vintern. Tusen tack för allt du lärt mig hjärtat!
- Mina inlines som jag köpt som känns som en grej som gör det myyyycket roligare att träna!
- Att jag den här gången verkligen ska se och känna resultat! Jag ska inte ge upp för resultaten kommer att komma, förr eller senare.
- Jag ska hålla igång så jag kan börja på någon cool dansklass när jag flyttar till Göteborg!
- Jag ska vara drop dead gorgeous till återträffen i augusti! OM att jag ska ;P

Såå, min blogg kommer även bli en träningsblogg hade jag tänkt. Min träningsdagbok :) Så nu känner jag mig ännu mer mån om att göra saker när ni håller ett öga på mig :P haha.. Vill ju verkligen också lyckas som alla andra!

I can do it! :D


Inline baby!

Hejhej!

Jag var ju ner på stan tidigare idag och spanade efter ett par andra inlines, och jag hittade ett par! :D Dock herrmodell och några hundra dyrare, men mycket skönare och faktiskt riktigt snygga :P Jag och Amanda tog oss en sväng bakom abb där det är så fin cykelväg så jag fick testa dem. Riktigt bra rull och riktigt kul! Mycket roligare än att gå eller springa, det går riktigt fort och man bara svävar fram, I like! Och så äre bra träning för hela kroppen om man åker ordentligt.
Och jag bara älskar våren och sommaren och speciellt kvällarna, helt ljummet i luften och alla fina färger på himlen. Ska ta ett kort på den där cyklevägen vi åkte på nu och lägga upp sen, så sjukt fint alldeles vid vattnet :)



Här är dem! Crazy Creek, 1500 kr från Intersport. Här ska åkas, här ska åkas!

Så.. Nu har jag käkat lite vindruvor och en lovely ost och tomatmacka och ska läsa lite bloggar och sen sova.
Godnatt my dears! Puss :)


Hemma i Ludvika!

Hej hej hallå bloggen!
Nu är jag hemma i ludvika igen efter 5 månader i snöiga sälen! :)
Känns både underbart och sorgligt på samma gång. Men nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv med massa spännande saker att se fram emot så inte ska jag deppa för det :) Bästa årstiden står framför mina fötter och jag har jobb hela sommaren, och roliga saker jag ska göra med mina sälen-buddies! :D

Åkte från sälen i förrgår, sen stannade jag till hos Emma i mockfjärd och sov hos henne till igår. Vi åkte till borläge och gick på kupolen några timmar. Köpte lite kläder, smink och ett par inlines! Yes :) fast jag tvekar fortfarande lite om jag ska behålla dem för den största storleken som fanns i dammodellerna är egentligen en halv storlek för liten för mig. Jag kan ha dem, men tån är precis där framme, så frågan är om de ger ut sig och så, eller om de kommer kännas för små. Vill så gärna ha dem!! Men kan ju samtidigt inte köpa för små.. Så jag ska ner på stan här i ludvika idag och se om de har några andra på någon annan sportaffär, annars får jag väl köpa någon ful herrmodell som dessutom var några hundra dyrare :(

Fick presis ett sms av Gustav som jag bodde med i sälen att han hittat min ipod som jag glömt - under skostället! My precious har legat i gruset där under :( Men tur som jag har så åker han genom ludvika om två timmar när han är på väg hem så då ska jag få den! Perfekt :D Tack gurra!

Ha en bra dag, puss och kram

Gustavgalan

Såå medan jag ändå är igång nu så tänkte jag berätta lite om Gustavgalan som var i måndags. Det är en tradition de har varje säsong. Avslutningmiddag med dresscode kavaj, så alla var jättesnygga och uppklädda.
Det började med att alla vi som jobbar i liften tog ett stort gruppkort utanför. Vet inte riktigt hur många vi är men många iallafall. Det kortet får vi hem sen :) Sen begav vi oss in i wärdshuset där de hade dukat upp massa långbord.
Under kvällen fick vi förrätt och varmrätt, cider och underhållning. Ingen mindre än Martin Stenmarck var där, riktigt kul! Efter all mat så fortsatta festen på dansgolvet som de fixade. Hellyckad kväll med alla de bästa, toppen! :D

Visar några bilder här, enjoy!


splitted mind.

Hej Bloggen!

Grymt dålig uppdatering, jag vet. Men har inte så värst mycket att skriva om. Händer inte så jättemycket och jag går mest som i en dimma av längtan tills jag ska åka hem. Ja det är sant! Jag längtar verkligen hem. Det trodde jag aldrig att jag skulle göra, men så är det.  Slutade ju jobba i söndags och nu ser mina dagar ganska trista ut. Nästan alla andra jobbar, jag kliver upp vid 9-10 tiden, äter frukost. Kanske går en sväng, äter lunch.. Sitter vid datorn, kollar film. Mer mat.. Slappa.. Sova igen.. Inte så värst kul och hela fjället är öde. Högis hde typ haft 30 åkare igår och alla parkeringar är tomma och ICA's urplockade mathyllor och förkortade öppetider skriker att säsongen snart rusar över mållinjen.

Det har varkligen varit en underbar säsong och jag skulle aldrig ha velat gjort något annat under de här 5 månaderna, men nu är jag nöjd, mätt och belåten på snö och skidåkning och turister och allt sånt för en lång tid framöver. Nu vill jag ha sopade asfalter där man kan cykla och åka inlines, ligga på gräset hemma och sola, åka till någon stad och köpa sommarkläder. Äta glass vid jägarnäs, grilla på våran baksida, hoppa studsmatta med amanda och grannarna, se när mamma planterar blommor. Jaaaa allt! Märker verkligen vad jag kommer uppskatta allt hemma nu när jag varit borta så förbaskat länge.. :)

Ja, fast jag vet att när jag kommer hem kommer jag sakna det här också och samtidigt känna en enorm tomhet när jag inte längre kan vinka till mickis genom fönstret när hon sitter hemma hos sig, inte kan se och höra sofies alla peppande råd och spännande mattips. Och alla saras skrattanfall och galna upptåg.. Tobbes och linneas låtsashångel..
Så medan jag nu är kvar här 5 dagar till så ska jag verkligen ta vara på det här, för hem kommer jag ju förr eller senare, men sälen kommer aldrig mer tillbaka! Leva i nuet helt enkelt :)

Söndag

Hejhej!
Just nu sitter jag och sippar på en supergod drink :) - Bacardi melon, sockerdricka och en twister-glass! Såå gott!
Ikväll blir det p-söndag på Gustav grill och bar där vi beställt mat, sen blir det vidare till hc, lätt bäst på söndagar! :D

Tidigare idag har jag tittat lite på utbildningar och faktiskt sökt tre program i kalmar. Jag tror att jag har varit för låst till göteborg och därför inte hittat något intressant, men idag hittade jag ett turismprogram och två lärarlinjer på högskolan kalmar som jag sökt. Tror inte jag ska läsa vidare än, men nu har jag iallafall dessa ifall jag skulle komma på att jag vill plugga. En backup - och det känns jätteskönt! Jobben växer ju inte på träd numera..

Igår var en jättebra dag, då var Mamma, Jonte, Tobbe och Amanda hit och hälsade på. Vi gick till en grillplats och satt ute i solen och åt och fikade, riktigt mysigt! :) Tack för att ni kom hit! Vi ses om 2½ vecka! :) När de åkt hem gick jag med de bästa på uteafterski och det är nog bland det roligaste jag gjort här uppe! :D Strålande sol, varmt, glada, dansande och sjungande folk och några goda cider och minttu. Sen tillbaka till stugan och smälla upp bord och engångsgrillar! Lycka!

Nej nu ska jag ladda vidare inför kvällen, ha en underbar söndag mina vänner!

Puss och Kram










Jag just nu!



En solande Mamma i sälen! :)




Underbara tjejer på afterski! Sara, Evelina, Louise, Mickan och Jeanette!

Mora baby

Hej hallå!
Hur mår ni idag mina få men kära läsare? :)

Idag har jag varit i Mora med Mickis och Eva. Det var trevligt, och kul att komma ner från fjället en sväng och se lite annat. Riktigt vårigt var det så det blev tygskor och skinnjacka -  härligt! :) Först var vi till polisen och mickan skaffade nytt pass för den lyckosten ska snart till egypten, sen gick vi på gågatan i lite affärer och provade vårkläder!

Efter det åkte vi till donken där det blev mat och mcflurry med smarties OCH chokladsås.. Mumma! Mätta och belåtna tog vi sen den röda lilla racerbilen som lät lite konstigt och susade upp till sälen igen. När vi kom hem drog vi till gymmet och körde kondition, mage och rygg. Sara dödar min mage med sina killermoves, men det känns så himla skönt!

Så nu sitter jag här hemma och har precis ätit. Imorgon blir det jobb igen på högis. De hade tydligen haft åkrekord idag så jag kan ju förbereda mig på att det kommer bli supermycket folk där.. Påskveckan ni vet :) Får hoppas att Christian Luuk och Carina Berg hittar till högis också, för de är på lindvallen nu iallafall. Vore kul att se dem! :D

Nej nu ska jag visa er vad jag hade på mig och vad jag köpte i mora, enjoy my dears! :)









Och så en liten påskhälsning med världens godaste påskmust och en påskteckning! ;D



Ha en bra kväll och godnatt! Puss Tessan

Korkade turister, påskmat och gardasil.

Hej hej!
Lite dålig uppdatering de två senaste dagarna men det beror på att det inte händer så värst mycket spännande att skriva om. Igår jobbade jag marathon pass på vargen, 8-19.30. När jag kom hem blev det en dusch och sen tittade jag film med Mickis, fast somnade typ direkt i hennes soffa och vaknade till sluttexterna. Såklart! haha.. Sen var det raka vägen hem till mig och sova..

Idag har jag varit på renen igen, ganska fint väder idag igen. Idag är ju måndag, men inte vilken måndag som helst, utan påsklovs-måndag! Och det betyder 1000 nya korkade turister som aldrig stått på skider förut. De ramlar och har sig och fattar ingenting. Tittar åt fel håll när man ger dem liften och överbeskyddar sina små ungar som om de vore födda i bilen på väg dit. Herregud vad kan hända om 6 åringen ramlar i knappliften? Ja.. vad kan hända liksom? Herrgud, curlingföräldrar, låt barnen prova själva. De kan!

Efter jobbet idag skulle jag och Mickis på gymmet men de vart jobba över så vi hann inte, för vi skulle nämligen på påskbuffe ! :D Det var tandådalens fjällkyrka och ungdomsmottagningen som bjöd på påskmat, fråga olle och upplysning om vaccinet gardasil. Bra initiativ där! :)




Påskmat i en tallrik som ser ut som något de använder på en gynekologmottagning, ni vet de där spy-skålarna typ? hoppas inte... Men gott var det, och bäst av allt - GRATIS. ;D



Vi fick måla ägg, så nu är varje säsongares barnasinne tillfredställt!

Nej nu blir det sängen, imorgon ska jag med Mickis till mora på en liten tripp.. Ses imorgon darlings!

Puss Tessan



Lördag i sälen

Hejhej!

Idag har varit en riktigt härlig dag! Vaknade vid 7 och då var solen redan ganska högt upp, häääärligt! På med solcreme och solbrillor, sen bar det av till renen för tredje jobbdagen där. Fick börja på vesslan vilket betyder att man sedan vid lunchbytet hamnar på renen dal där man bara behöver sitta och titta på gästerna när de går på sittliften. Så det är vad jag har gjort. Suttit och solat på trappen i sisådär 5 timmar! Gött som bara den!



Utsikten från min soliga trapp på renen. Lovely!

Nu ikväll har vi haft grillpremiär för i år. Jättemysigt! Vi drog ut bord och stolar och filtar och satt utanför husen typ på parkeringen. :)
Mat, musik, mashmallows och skratt. En lyckad kväll :)





Mina hamburgare längst ner, orkade inte riktigt fixa något seriöst :P
Alla undrade vad som hänt med Majas kyckling i mitten som såg lite väl blek och livlös ut. En ny kapning av ett kycklingföretag kanske? Blekmedel-skandal! haha :)

Nej nu ska jag kila och sova, imorgon väntar ett 11,5 timmars pass på vargen.. :)
God natt och sov så gott! Puss och Kram Tessan

En dag på renen...

Idag har jag jobbat på renen som är transportliften mellan lindvallen och högfjället.
Var ganska lugnt idag, och lite segt efter partykvällen, men det var luuuugnt :D

Ett klantarsel välte ut vår blåbärssoppe grej.. Hur lyckas man?




Mina vänner under dagen... :)


Har börjat läsa "män som hatar kvinnor" efter att jag såg filmen för någon vecka sen. Filmen var ju så himla bra så då måste ju böckerna bara vara ännu bättre! Nu vet jag ju att boken kommer att bli bra även om den är lite seg i början.. Och hur coolt vore det inte att ha läst en SÅ tjock bok :P haha..

Ikväll har jag lagat laxfilé med pesto och fetaost på, och ris till. Det kommer sitta fint i morgon när jag är på renen igen.
Snart läggdags! :)

Puss och Kram Tessan


Volleyboll

Igår hade vi snö-volleboll med jobbet! Alla dalstationer (de olika liftarna) tävlade mot varandra och var utklädda. Jättekul och skön dag med riktigt sköna plusgrader där på kvällskvisten! :) Här kommer några sköna bilder så ni ser hur fint vi har det när vi inte jobbar.. :D



Älskade högisgänget! Lätt bästa utklädnad alltså :P
Jag var hejjarklack! Dessvärre vann vi inte, men vi var glada ändå! :)



Jag och my lovely Mickis



Spelplanen, så himla härligt väder! Ser ni ryggen på våra snygga dräkter? ;)

     

Sen blev det hc och några snyggobilder från förfesten.

Tack för en superbra kväll bästa högis! <3

Emma på besök!

I tisdags kom Emma på besök, alltid lika roligt! :) Vi var på harrys på kvällen och det var verkligen jättekul! Har aldrig varit där så det var skoj att testa något nytt. När vi vaknade på onsdagen var det jättefint väder så vi gick till snötorget och åt glass och väntade på Emmas buss.

Tack för den här gången babe, hoppas vi ses snart igen! :)

  

Heej!

Jag har bestämt mig för att göra ett nytt försök med bloggandet. Jag känner att det vore en bra plats för att skriva av sig lite och visa bilder på. Kanske att man kan ge bilderna lite mer liv i bloggen än på facebook? Här kan man skriva lite mer om dem och väva in dem i texterna :) Och just nu är ju allt i en enda stor karusell när jag inte riktigt vet vilken väg jag ska ta. Plugga, jobba, flytta, resa? Ni förstår.. och jag tror det kan vara bra att få vädra tankarna lite och kanske få ett eller annat råd i kommentarsfältet.

Så.... wish me good luck and enjoy!

Tessan


RSS 2.0